Aangepast zoeken in onze nucentraal-websites...
head
 
DC wordt gehost door EG Computer Specialisten
Financieel spreekuur biedt antwoorden
Gepubliceerd op maandag 19 maart 2012 om 17:16
 
Edwin Leppen, franchisenemer van De Hypotheker in Deventer, concludeert dat recente en mogelijke toekomstige veranderingen op de hypotheekmarkt zorgen voor onrust onder huizenbezitters. Dit concludeert hij uit het opvallend grote aantal vragen dat afgelopen maanden door klanten op zijn vestiging werd gesteld. Om deze onrust weg te nemen, organiseert De Hypotheker tot 31 maart de ‘Zeker Weten Weken’. Tijdens een financieel spreekuur kunnen alle huizenbezitters van Deventer dan de prangende vragen stellen over hun hypotheek en de hypotheekmarkt.

“We hebben de afgelopen weken gemerkt dat huizenbezitters vol zitten met vragen over wijzigingen die wel of niet gaan komen op de hypotheekmarkt”, legt Edwin Leppen uit. “Er is grote behoefte aan duidelijke antwoorden. En vaak wil men een check- up van de lopende hypotheek. Voldoet deze nog wel? En wanneer dat niet zo is, wat is dan de beste optie? Wij willen iets doen aan die onzekerheid. Daarom bieden we alle huizenbezitters van Deventer de mogelijkheid om die vragen tijdens het Financieel Spreekuur te stellen, of hun hypotheek te laten checken.’’

Edwin merkt dat de recente maatregel dat bij aanschaf van een woning nog maar vijftig procent van de marktwaarde aflossingsvrij mag zijn, de meeste onrust geeft. Daarna komen tegenvallende rendementen en de gevolgen voor het eindkapitaal van beleggingsverzekeringen. Men wil daarbij vooral weten in hoeverre een hypotheeklening aan het eind van de looptijd nog kan worden afgelost.

Edwin Leppen: “Voor de meeste mensen was een hypotheek tot voor kort iets waar je je in verdiept wanneer je hem afsluit, en vervolgens denk je er niet meer over na. Maar als gevolg van de woningmarkt die op slot zit en de onduidelijkheid over de toekomst van de hypotheekrenteaftrek, zien we dat mensen ook tijdens de looptijd van hun hypotheek vragen hebben en op zoek zijn naar zekerheid.”

Aanmelden voor het Financieel Spreekuur kan door contact op te nemen met de vestiging van De Hypotheker of via www.hypotheker.nl/financieelspreekuur

Ads by Google do 3 sep '15 OM 19:08
reageren op dit bericht?
Naam en bericht zullen worden weergeven. Het e-mailadres (verplicht) wordt niet op de site getoond, maar blijft bij de redactie bekend.

Je naam:
Je e-mailadres:
DEVENTER CENTRAAL OP do 3 sep '15 OM 19:08
Nieuwspoll
Deventer moet meer vluchtelingen opvangen
STEM NU
Gesponsorde links